Hírek, aktualitások

Híreink


Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek

  • 2024. 02. 08.

A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet.

Bér- és társadalombiztosítási ügyintézőt keresünk!

  • 2024. 01. 15.

Új kollégánkat keressük a Tábita Alapszolgáltatási Központhoz.

Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése

  • 2023. 12. 29.

Az EFOP-2.2.25-22 felhívás keretében megvalósított projekt elsődleges célja a pszichiátriai betegek részére támogatott lakhatási szolgáltatás létrehozása volt, továbbá új alapszolgáltatásként Közösségi ellátás került kialakításra és a már meglévő Házi Segítségnyújtás is fejlesztésre került.

A Tábita esztergomi élelmiszergyűjtése

  • 2023. 12. 02.

A Tábita esztergomi telephelyén dolgozó munkatársak már negyedik éve gyűjtenek tartós élelmiszert a Tesco áruházban. Az idei évben, 2023. november 17-től 19-ig 35 fő, munkatárs és ellátott egyaránt vállalta, hogy részt vesz a gyűjtésben.

Gyömörei telephelyünk karácsonyi gyűjtése

  • 2023. 12. 02.

A Tábita intézményünk gyömörei telephelye 2023. november 17-től 19-ig részt vett a Magyar Élelmiszerbank Egyesület karácsonyi adománygyűjtésén, ahol tartós élelmiszereket adakozhattak a vásárlók rászoruló családok részére.

Dr. Szilágyi Béla köszöntője a Szociális Munka Napja alkalmából

  • 2023. 11. 12.

Lépj ki a csónakból! Kiléptünk a csónakból. Újra és újra. Elkövettétek ezt és elkövettük mi is, s évek óta elég rendesen a háborgó, bizonytalan és sokat változó vizeken járunk.

Seregélyesre keresünk munkatársakat!

  • 2023. 09. 09.

Szenvedélybetegek és fogyatékos személyek nappali ellátásában dolgozók jelentkezését várjuk.

Megépült a bölcsőde, megszépült az óvoda Koroncón

  • 2023. 08. 25.

A csillogó szemű leendő bölcsiseket már az első pillanatban elvarázsolta az új épület. A legfiatalabbakat szeptembertől teljesen új épületben várja a Szeder és a Bodza csoport. A beruházásnak köszönhetően 24 férőhelyesre nőtt a Baptista Szeretetszolgálat által működtetett helyi bölcsőde befogadóképessége. Emellett az óvoda is megszépült és további egy csoporttal bővült.

Másodszor volt nyílt nap a Liget&Pagonyban

  • 2023. 06. 02.

Az intézményben május 27-én – akkor már közös főzéssel, más programokkal – ismét volt nyílt nap.

Tavaszi élelmiszergyűjtés: három tonna adomány

  • 2023. 05. 16.

Az ország legnagyobb élelmiszergyűjtő akciójához – az elmúlt év karácsonyához hasonlóan – idén tavasszal is csatlakoztak a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és az Országos Szociális Segítő Központ munkatársai.

Nyílt nap és fotókiállítás Esztergomban

  • 2023. 05. 02.

Április elején a pszichiátriai és szenvedélybetegek nappali intézménye nyílt napra, egy kis ismerkedésre várta a helyi közösség tagjait.

Gazdasági ügyintézőt keresünk!

  • 2023. 03. 31.

A budapesti székhellyel rendelkező Tábita Alapszolgáltatási Központ teljes munkaidős gazdasági ügyintézőt keres.

Tréning az elengedésről, elmúlásról

  • 2023. 03. 19.

Seregélyesen az elengedésről, elmúlásról szóló tréningen vettek részt a Tábita házi segítségnyújtásban dolgozó munkatársai.

Intézmény- és emléktábla avató ünnepség Esztergomban

  • 2023. 03. 10.

A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ március 10-én, pénteken délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett adta át a Dr. Leel-Őssy Lóránt Tábita Esztergomi Telephelyet, majd Esztergom városával együtt felavatta a névadó emléktábláját.

Negyedszázad szeretet: ünnepelt a Baptista Szeretetszolgálat

  • 2022. 12. 03.

A Baptista Szeretetszolgálat 25. jubileumi díjátadó ünnepségén vehették át elismeréseiket mindazok, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végeztek a humanitárius és szociális munka, valamint az oktatás területén. Először adták át a szervezet alapító elnökéről, Szenczy Sándorról elnevezett díjat.

Szeretettel szolgálni: avattunk Gyömörén

  • 2022. 11. 29.

Új ingatlanba költözött Gyömörén a fogyatékos személyek nappali ellátását végző intézmény: az ünnepélyes avatás november 29-én, kedden délután történt meg.

Új intézményt nyitottunk Seregélyesen

  • 2022. 05. 05.

A segélyszervezet Tábita Alapszolgáltatási Központja csütörtökön ünnepélyes külsőségek mellett nyitott új intézményt Seregélyes-Szőlőhegyen, és ezzel bővítette a szociális szolgáltatások kínálatát.

Hírek a családi bölcsődékről

  • 2022. 03. 21.

A RESZIK pozitív pályázati elbírálásban részesült.

Megnyitottuk a Tábita Remény Házát

  • 2022. 02. 26.

A Baptista Szeretetszolgálat Tábita Alapszolgáltatási Központja ünnepélyes külsőségek mellett nyitotta meg legújabb intézményét, a Nagyecsedi Tábita Remény Házát.

Kiváló munkát végzett kollégáinkat díjaztuk

  • 2021. 12. 23.

Idén a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjába vártuk mindazokat, akik kiváló munkájukért kiérdemelték a segélyszervezet valamelyik oktatási, vagy szociális díját az elmúlt két esztendőben.

Beszámoló a XVI. Országos Szociális Szakmai Konferenciáról

  • 2021. 11. 23.

Ebben az évben 16. alkalommal tartotta meg ősszel az Országos Szociális Szakmai Közösség a konferenciát Zalakaroson.

„Akadt, aki sírva hozta a felajánlását”

  • 2021. 11. 23.

Ebben az évben a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ már három telephelyen tartott élelmiszergyűjtést az elmúlt hétvégén. Budapesten, Győrben és Esztergomban a Magyar Élelmiszerbank keretén belül péntek délutántól vasárnap estig a munkatársak nagy lelkesedéssel álltak az emberek elé adománygyűjtés céljából egy-egy nagyobb üzletben.

Berhédi Krisztina elismerése

  • 2021. 11. 22.

Minap, a 2021-es esztendő Szociális Munka Napján Berhédi Krisztina kolléganőnk a nyugdíjasoknak szervezett ünnepségen kapta meg Nógrád község önkormányzatának elismerését.

A szociális területen dolgozókat ünnepeltük

  • 2021. 11. 18.

A baptisták intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ és Országos Szociális Segítő Központ vezetői idén is fontosnak tartották, hogy a szociális munka területén dolgozó munkatársakkal együtt megálljanak egy napra, és megünnepeljék a Szociális Munka Napját.

November 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját

  • 2021. 11. 11.

Ekkor köszöntjük azok bátor és áldozatos munkáját, akik az egyik legnagyobb kitartást és hitet igénylő hivatás szakemberei az új század eddigi legnehezebb korszakában.

Segítőkészség és számtalan szeretetteljes pillanat

  • 2020. 12. 02.

A Baptista Szeretetszolgálat OSZSK esztergomi telephelyének munkatársai rendkívül sikeres adománygyűjtő akción vannak túl.

Elismerések a Szociális Munka Napja alkalmából

  • 2020. 11. 12.

Hagyományteremtő szándékkal tüntette ki az Év Szociális Munkása Díjjal munkatársai közül azokat, akik a legjobban megérdemelték ebben az esztendőben az elismerést a Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ intézményvezetője, Dr. Heidl Beáta.

Gratulálunk az elismeréshez!

  • 2020. 10. 16.

Lampert Gézánét, a Tábita Alapszolgáltatási Központ tapolcai telephelyén dolgozó gondozónőt kiemelkedő és lelkiismeretes szakmai munkájának elismeréséért köszöntöttük a 2019. évi Szociális Munka Napján!

Sanyi bácsi 90 éves lett!

  • 2020. 10. 15.

2020. okóber 13-án ünnepelte Sanyi bácsi a 90. születésnapját! A Tábita Alapszolgáltatási Központ nevében Labovszky Tamara telephelyvezető köszöntötte és kívánt neki jó egészséget.

Szociális intézmények védekezését segíti a humanitárius tanács

  • 2020. 10. 09.

Összesen több mint 32 millió forintnyi eszközzel segíti a segélyszervezetek, köztük a Baptista Szeretetszolgálat szociális intézményeinek koronavírus-járvány elleni védekezését a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács.

Lezárul a projekt

  • 2020. 09. 28.

A CzinkaPanna Roma Kulturális Egyesület és Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ konzorciuma 2018. januárjában kezdett bele EFOP-1.3.7-17-2017-00109azonosítószámú, Európai Uniós finanszírozású projektjének megvalósításába, melynek elsődleges célkitűzéseaz előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni többszintű fellépés, ezzel párhuzamosan hátránykompenzáció megvalósítása, a társadalmi esélyteremtés biztosítása, ezen keresztül pedig Koroncó településen a társadalmi kohézió nagymértékű növelése volt.

Az erő és a kitartás kiegyenlíti az esélyeket

  • 2020. 07. 07.

Patkás Tamás a Boszporusz átúszására készül: mindezt a RESZIK legutóbbi rendezvényén mondta el nekünk.

Hasznos projektzárás Gyarmaton

  • 2020. 06. 09.

Gyarmat - A végéhez ért a Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ hároméves projektje, amelynek helyszíne Gyarmat volt. A szervezet az eltelt hónapok során sikerrel igyekezett segíteni a helyi kisközösségek létrehozását, a már meglévők erősítését, népszerűsítette az önkéntességet, a társadalmi felelősségvállalást, javította a generációk közötti együttműködést.

Elektromos kerékpárt kapott a gondozónő

  • 2020. 04. 14.

Kolléganőnk, Zámbó Erzsébet kajárpéci gondozónő egy új elektromos kerékpárt kapott a Kajárpéci Hagyományőrző Egyesület felajánlásának köszönhetően.

Készülnek a szájmaszkok a baptista intézményekben

  • 2020. 03. 27.

A baptista intézmények mindent megtesznek a rászorultak biztonságos ellátása érdekében. Ennek egyik fontos eszköze, hogy sok helyen készítik a szájmaszkokat, és ha tudnak, más módon is segítenek.

A szociális munka hősei ők

  • 2020. 03. 25.

A legkülönbözőbb életkorban és léthelyzetben élők várják dolgozóinktól és önkénteseinktől minden nap, hogy teljesítsék küldetésüket, amely ma már nem csak nehéz, de akár veszélyes is lehet.

Gyűjtést indít a Baptista Szeretetszolgálat a koronavírus miatt

  • 2020. 03. 19.

Támogatását a Baptista Szeretetszolgálat 10918001-00000061-69770006 számlaszámán „Koronavírus” közleménnyel, valamint a „baptistasegely.hu/adomanyozas” oldalon fogadjuk.

Élelmiszer adományok a rászorultaknak

  • 2020. 01. 29.

A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó egyik telephely ismét csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület azon törekvéséhez, amely arra irányul, hogy a felhalmozott élelmiszer-felesleget az arra rászorulók kapják meg.

Bükk Brigitta gondozónő is a díjazottak között

  • 2019. 12. 02.

A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban elismerő díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégákat elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. A 2019-es esztendő díjait december 2-án, hétfőn délután adtuk át.

Kirándulás a Szociális Munka Napja alkalmából

  • 2019. 11. 20.

Esztergom - A Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ Tábita Alapszolgáltatási Központjának esztergomi telephelyén is megünnepelték a Szociális Munka Napját. Dr. Heidl Beáta intézményvezető egy oklevéllel és egy szeretetvendégséggel köszönte meg a kollégák munkáját.

Kedves munkatársaink, kollégák!

  • 2019. 11. 11.

1997-től kezdve november 12-én ünnepeljük a Szociális Munka Napját. Azóta minden évben egyszer van ilyen alkalom, de a szakterületen dolgozók számára – beleértve az ország baptista intézményeit – ez is egy olyan dolgos nap, mint a többi.

A Nyírségi Család és KarrierPONT szakmai napja

  • 2019. 09. 12.

Nyírcsaholyban tartotta 2019. szeptember 5-én második szakmai napját a Nyírségi Család és KarrierPONT.

Isten éltesse!

  • 2019. 06. 12.

2019.06.07-én köszöntötték a RESZIK Tábita Verőce telephelyen Süveges Gézánét, 90 éves váci ellátottunkat születésnapja alkalmából. A képen a néni Egri Erika gondozónővel szerepel. Gratulálunk!

Átadták a Nyírségi Család és KarrierPONT-ot

  • 2019. 02. 08.

Baptista intézmények együttműködésével, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és a Nyírgyulaji Polgármesteri Hivatal konzorciumában valósul meg az EFOP-1.2.9-17-2017-00101 Nyírségi Nő-Köz-Pont létrehozása és működtetése című projekt 2018. június 1-től Mátészalkán, a Cserepeshegy utca 12-es szám alatt.

Esélyteremtés a mindennapokban

  • 2018. 12. 03.

A Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ partnerével 2018 januárjában egy olyan uniós projekt megvalósításába kezdett, amelynek elsődleges célkitűzése az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni többszintű fellépés, ezzel párhuzamosan a hátránykompenzáció megvalósítása, a társadalmi esélyteremtés biztosítása. Ennek jegyében november 24-én, szombaton Esélyegyenlőségi Napot rendeztek Koroncón a fogyatékkal élők részére.

Nyitottság és önfelismerés

  • 2018. 12. 01.

Mátészalka – A Cserepeshegy utca 12-es szám alatt nyitotta meg kapuit a Nyírségi Család és KarrierPONT, amelynek tevékenységében a Tábita Alapszolgáltatási Központ, illetve a Baptista Szeretetszolgálat OSZSK, mint együttműködő partner vesz részt. Az intézményben október 15-én kommunikációs és szemléletformáló rendezvény volt az első klubfoglalkozás. Labovszky Tamara, Tábita tapolcai telephelyvezetője tartott előadást.

Érzékenyítő foglalkozások az Esélyegyenlőségi Napon

  • 2018. 11. 27.

A településen november 24-én, szombaton Esélyegyenlőségi Napot rendeztünk a fogyatékkal élők részére.

Imre bácsit köszöntöttük!

  • 2018. 11. 14.

November 13-án, kedden a 99 éves Tatai Imre bácsit, a Tábita Alapszolgáltatási Központ (Ajka) legidősebb ellátottját köszöntöttük! Hatalmas volt az öröm – számolt be a történésekről Sulyok Nikolett telephelyvezető. Imre bácsinál járt a gondozónő, a közfoglalkoztatott és a társadalmi gondozó is.

A Szociális Munka Napján

  • 2018. 11. 12.

Minden évben november 12-én gondolnak azokra, akik a szociális területen az elesettekért dolgoznak. Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének köszöntője.

Ellátottunk a hagyományok és a művészetek mestere

  • 2018. 07. 26.

A Baptista Szeretetszolgálat Tábita Alapszolgáltatási Központjának ellátottja a mátészalkai telephelyen Sukta Bertalanné, Erzsike néni, aki házi segítségnyújtásunkat veszi igénybe. Róla írt minap a haramhatar.hu.

Drogellenes stratégia és elterelés munkatársaink szakértelmével

  • 2018. 06. 27.

Tapolca – A város 2018-tól 2020-ig terjedő időszakára vonatkozó drogellenes stratégiájának kidolgozásában vesznek részt a Baptista Szeretetszolgálat helyi szakemberei, akik Tapolcán egyéb humanitárius feladatokat is végeznek.

Előadás a tapolcai telephelyen

  • 2018. 06. 19.

A Tábita Alapszolgáltatási Központ tapolcai telephelyén 2018. június 14-én tartalmas és hasznos előadást hallgathattak meg a házi segítségnyújtás ellátási területén dolgozó gondozók. Csiszár Mónika diplomás ápoló volt a meghívott vendég.

Álláshirdetés a Baptista Szeretetszolgálatnál

  • 2018. 03. 14.

A Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy a Jelen-Lét, program a Baktalórántházai járás felemelkedéséért elnevezésű EFOP-1.5.1-17-2017-00001 számú program megvalósításához munkatársakat keres. A program céljait és feladatait jelen hirdetés mellékletében található rövid leírás tartalmazza. A munkakörre jellemző fontosabb információk:

Ünnepélyes projektnyitó rendezvény Koroncón

  • 2018. 02. 19.

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ konzorciuma 2018. januárjában egy olyan uniós projekt megvalósításába kezdett, melynek elsődleges célkitűzése az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni többszintű fellépés, ezzel párhuzamosan a hátránykompenzáció megvalósítása, a társadalmi esélyteremtés biztosítása, ezen keresztül Koroncó településen a társadalmi kohézió nagymértékű növelése.

ELINDULT A TÁRSADALMI EGYÜTTÉLÉS JAVÍTÁSA KORONCÓ TELEPÜLÉSEN CÍMŰ PROJEKT

  • 2018. 02. 12.

A Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület és Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ konzorciuma 2018. januárjában egy olyan Európai Uniós projekt (EFOP-1.3.7-17-2017-00109) megvalósításába kezdett, melynek elsődleges célkitűzése az előítéletesség és a hátrányos megkülönböztetés elleni többszintű fellépés, ezzel párhuzamosan hátránykompenzáció megvalósítása, a társadalmi esélyteremtés biztosítása, ezen keresztül Koroncó településen a társadalmi kohézió nagymértékű növelése.

Hála és öröm Esztergomban

  • 2017. 12. 20.

A RESZIK esztergomi intézményében is megkapták ajándékaikat a gondozottak, s ezzel nagy örömet sikerült szereznünk a ránk bízottaknak.

Szakmai elismerés dolgozónknak

  • 2017. 11. 16.

Idén november 13-án tartotta Tapolca Város Önkormányzata a „Szociális Munka Napja" ünnepséget, melyen tapolcai telephelyünk dolgozója, Dr. Kazári Lászlóné gondozónő is átvehette szakmai elismerését. Az ünnepségen pohárköszöntőt mondott Dobó Zoltán, Tapolca város polgármestere, de Rig Lajos országgyűlési képviselő is üdvözölte a szakma dolgozóit. Az ünnepség kötetlen beszélgetéssel, majd az „Életrevelók" című francia filmvígjáték megtekintésével zárult.

2017. november 12., a Szociális Munka Napja

  • 2017. 11. 12.

Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének köszöntője.

Látogatás a mátészalkai telephelyen

  • 2017. 10. 25.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke október 16-án, hétfőn, a kora reggeli órákban meglátogatta a Tábita Alapszolgáltatási Központ mátészalkai telephelyét, ahol megbeszélést tartott a házi segítségnyújtásban és étkeztetésben dolgozó munkatársakkal, majd megköszönte a kollégák kitartó munkáját, s beszámolt a segélyszervezet jövőbeni terveiről. A találkozó zárásaként a résztvevőkről könnyed, önfeledt fényképfelvétel készült a telephely udvarán.

Önkéntes nap Gyarmaton

  • 2017. 10. 02.

A Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ 2017 szeptemberében újabb eseménnyel folytatta Gyarmaton az „Összetartó közösségünk az erőnk” közösségfejlesztő program (EFOP-1.3.5-16-2016-00439) elnevezésű projektet.

Projektnyitó rendezvény és családi nap Gyarmaton

  • 2017. 06. 25.

A Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ (RESZIK) 2017. 06. 24.-én, szombaton 11 órától projektnyitó rendezvényre várta vendégeit Gyarmatra, az Újhegyre. Aznap ünnepélyes külsőségek mellett nyitották meg az „Összetartó közösségünk az erőnk” közösségfejlesztő program (EFOP-1.3.5-16-2016-00439) elnevezésű projektet.

Különleges program a megelőzésért

  • 2017. 06. 08.

Budapest – Szemléletváltásra, a generációk közötti hatékony kommunikációra és megfelelő mintákra, példaképekre és jövőképre van szükség ahhoz, hogy csökkenthető legyen a szerhasználók száma – jelölte ki a főbb irányokat a Momentán Társulat és Zacher Gábor június 2-án, a Függő játszma elnevezésű szakmai napon. A különleges élményalapú módszereket használó drogprevenciós programot először rendezték meg, a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja volt az egyik közreműködő. A segélyszervezet évek óta önállóan is tesz a közös célokért.

Remek lehetőség a Tábita előtt

  • 2017. 03. 22.

Budapest – A Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ jószolgálati céljait jelentős összeggel támogatja pályázati forrásból az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ez újabb siker, amely nem csupán komoly feladatot ad, lehetőséget is kínál.

Hentes Ildikó elismerése a Jubileumi Hálaadó Est alkalmából

  • 2016. 11. 15.

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat november 6-án rendezte ünnepségét alapításának 20. jubileuma alkalmából a Budapest Arénában. A kitüntetettek sorában elnöki dicséretben részesült Hentes Ildikó, a Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ (RESZIK) munkatársa is.

Adventi vásár és szeretetvendégség

  • 2016. 11. 14.

Gyömöre - A Miháldy Borbála Fogyatékosok Nappali Intézménye (Arany János u. 27.) november 21-én, hétfőn 14 órától adventi vásárral egybekötött szeretetvendégségre várja látogatóit. A vásáron az ellátottak segítségével készített ajándéktárgyakat lehet megvásárolni, majd egy kis forró teával és zsíros kenyérrel kedveskedek.

Önkéntesek és szolgálat: sikeres táborzárás Tahiban

  • 2016. 04. 18.

Tahi – Szép reményeket, kiváló eredményeket hozott az idei önkéntes tábor programja. A képzés lezárult, az oktatók elégedettek a hallgatók teljesítményével.

Telt házzal működik a Baptista Szeretetszolgálat menekülteket befogadó otthona

  • 2016. 04. 18.

Budapest – Jelenleg közel 100 menekültről gondoskodnak a baptisták, a segélyszervezeten keresztül naponta, személyenként mintegy 2500 forintot fordítanak ellátásukra európai uniós, állami és saját forrásokból.

Krisztus gyermekeinek dolguk van: program a szociális szolgáltatás fejlesztéséért

  • 2016. 04. 18.

Herceghalom – Czibere Károly szociális ügyekét és társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár is felszólalt azon a projektnyitó szakmai konferencián, amit a Baptista Szeretetszolgálat és a Magyarországi Baptista Egyház rendezett július 23-án a Pest megyei településen.

Az Utcafront legfontosabb célja az élet védelme

  • 2016. 04. 18.

Budapest - Az Utcafront Menedék Hajléktalan Személyek és Szenvedélybetegek Integrált Intézménye azzal a céllal jött létre 2001-ben, hogy Budapest területén, a hajléktalanságon belül is hátrányosabb helyzetű idős, beteg és fiatal kábítószerfüggő embereknek nyújtson szakmailag indokolt segítséget. A szálláson, amely száz rászorult befogadására alkalmas, döntően szenvedélybeteg, idős, magukra hagyott személyeket fogad a segélyszervezet.

Országjáráson a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai

  • 2016. 04. 18.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai az elmúlt napokban és a közeli jövőben bejárták, illetve bejárják hazánk számos települését, olyan helyszíneket keresve fel, ahol súlyosan nélkülöznek az emberek. Ellátogatnak hajléktalanszállókba, nyomortelepekre, elnéptelenedett falvakba és panelrengetegekbe is. A tapasztalatokról rövidesen értékes kiadvány készül.

Egy család kér sürgős segítséget

  • 2016. 04. 18.

Kápolna - Egy nagyon nehéz helyzetben lévő asszony kéri kétségbeesetten a segítséget, aki beteg gyermekei és férje mellett képtelen egyedül megbirkózni a problémáival, amelyek közül a legsürgetőbb lakhatási gondjuk megoldása. A Baptista Szeretetszolgálat egymillió forintos felajánlása mellé további támogatókat keres.

Összes hír megtekintése
Top