A Nyírségi Család és KarrierPONT szakmai napja


Nyírcsaholyban tartotta 2019. szeptember 5-én második szakmai napját a Nyírségi Család és KarrierPONT.

Jakab Melinda, a Nyírségi Család és KarrierPONT szakmai vezetőjének felvezetése után Jakus László, a Czinka Panna Roma Kulturális Egyesület elnöke köszöntötte a megjelent érdeklődőket, szociális szakembereket, a partnerszervezetek, önkormányzatok képviselőit. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője nyitotta meg a Szakmai Napot. Megnyitójában elmondta, nagy örömmel jött el a rendezvényre, hiszen szociális szakemberként mindig fontosnak tartja ezeket a találkozási lehetőségeket.
A megnyitó után Szirota Jennifer énekesnő lebilincselő előadást tartott arról, hogy egy fiatal lány hogyan tudta a hirtelen jött sikert higgadtan kezelni a családjától kapott értékrend, a tanárai segítsége, és a társa támogatásával. Jó volt hallgatni azt az elkötelezettséget, és megfontolt karrierépítést, amit az előadásában megfogalmazott. Második előadó Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője volt. Előadásában megdöbbentő őszinteséggel beszélt arról, hogy nem csak a nőknek, de a családapáknak is mennyire nehéz tud lenni a munka, a tanulmányok, a család és a karrier összehangolása. A biztos és támogató családi háttér fontosságát hangsúlyozta.
A képviselő előadása után Magyar Csabáné, Nyírcsaholy polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd Debre Magdolna folytatta az előadások sorát. A csepeli roma óvodaalapító előadását nagy érdeklődés övezte, hiszen roma nőként sikeres életutat tudhat eddig is maga mögött. A Szakmai Nap utolsó előadója Friedrich Noémi, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház színművésznője volt. A fiatal színművésznő, kétgyermekes anyuka őszintén beszélt a vívódásáról, amelyet a családalapítás és a karrierjének összehangolása jelentett neki.

 

Galéria: A Nyírségi Család és KarrierPONT szakmai napja

Top