EFOP-2.2.25-22-2022-00014


Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése valósul meg Esztergomban

 

A Tábita Alapszolgáltatási Központban az európai esélyegyenlőségi normákhoz igazodó, társadalmi integráció iránt elkötelezett szakemberekkel végezzük tevékenységünket. Komárom-Esztergom Vármegyében élő felnőtt korú pszichiátriai és szenvedélybetegek személyek számára biztosít, nyugodt, meghitt nappali ellátást, különböző fejlesztő, szocioterápiás foglalkozásokkal kiegészülve, valamint házi segítségnyújtást biztosít a rászoruló személyek számára.

Az intézmény küldetésének tekinti az igénybevevők számára minőségi szolgáltatásnyújtásán túl, a pszichiátriai és szenvedélybetegekkel élő családok erőforrásainak támogatását, szemléletformáló munkáját, a szülői attitűdök, túlféltés korrigálását. Elengedhetetlennek tartjuk a társadalmi integráció folyamatában a támogató kapcsolatrendszer szélesítését, ezért önkéntesek bevonásával szervezzük programjainkat. Együttműködéseink alapja az előítélet mentesség és a szolidaritás.

A projekt elsődleges célja a támogatott lakhatási szolgáltatás létrehozása, 12 db új férőhellyel. Ennek megvalósításához, jelen projekt keretében új ingatlant vásárolunk, mely felújításra került a célcsoport és a projekt igényeinek megfelelően. További cél a szolgáltatási gyűrűt adó alapszolgáltatások fejlesztése:

Házi segítségnyújtás, mint már meglévő alapszolgáltatás fejlesztése keretében eszközbeszerzést és ingatlan felújítást terveztünk a fejlesztett szolgáltatásokhoz kapcsolódóan, amely által az alapszolgáltatásunk kapacitása nem kerül bővítésre, viszont a nyújtott szolgáltatás minősége igen.

Közösségi ellátás, mint újonnan bevezetésre kerülő alapszolgáltatás fejlesztése keretében eszközbeszerzést és ingatlan felújítást terveztünk a fejlesztett szolgáltatásokhoz kapcsolódóan.

A projekt keretében sor kerül esetmegbeszélés fókuszú szakmai workshopra, életvezetési készségeket és az önrendelkezést támogató felkészítő foglalkozások és megvalósul célcsoport-specifikus ismeretek fejlesztése is.

 

A projekt megvalósításának időszaka: 2023.01.01.-2023.12.31.

 

Kedvezményezett neve: Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ

 

Projekt címe: Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban

 

Szerződött támogatás összege: 225.420.580,- Ft

 

Támogatás mértéke: 100%

Letölthető fájlok
docx, 2.40 MB A projekt megvalósítása Letöltés
Top