Hentes Ildikó elismerése a Jubileumi Hálaadó Est alkalmából


 

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat november 6-án rendezte ünnepségét alapításának 20. jubileuma alkalmából a Budapest Arénában. A kitüntetettek sorában elnöki dicséretben részesült Hentes Ildikó, a Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ (RESZIK) munkatársa is.  

Dr. Heidl Beáta, a RESZIK intézményvezetője így méltatta munkatársának tevékenységét:

„Bár mindannyian ismerjük, de mivel ennek mértéke különböző, néhány mondatban összefoglalom azon jellemzőket, amelyek a díjazás alapjául szolgáltak. lldikó életére jellemző: a hátrányból előnyt kovácsolni. Példaértékű az elkötelezettsége a drogfogyasztás megelőzésében és a következményei kapcsán kialakuló hátrányok csökkentésében. A 2001-es évtől esztergomi alapítványoknál dolgozott alacsonyküszöbű drogprevenciós szolgáltatásokban, programokban. Tevékenyen részt vett a kortárssegítésben, szervezett önsegítő csoportokat, önismereti csoportterápiás foglalkozásokat börtönben és nevelő intézetben, valamint gyermekjóléti-családsegítő intézményekben. Drogprevenciós előadásokat tartott az iskolákban, szervezett bűnmegelőzési programokat és táborokat. Az új feladatok inspirálják, a munkaidő, mint fogalom nem létezik számára. A 2012-es esztendőtől dolgozik a Baptista Szeretetszolgálatnál. Jelenleg az Országos Szociális Segítő Központ esztergomi telephelye az egyetlen olyan helyszín a szervezetnél, ahol ez a típusú szolgáltatás, azaz az elterelés működik.

Egyedülálló anyaként neveli 21 éves Down-szindrómás fiát, Sámuelt. A mindennapokban a munkát és a gyermek speciális ellátását harmonikusan végzi. Arra is jut energiája, hogy megmutassa gyermekének az önkifejezés különböző formáit, a színházat és a táncot, és mindezekből egy működőképes, akadálymentesített művészeti produkciót állítson össze, amellyel fesztiválokon mutatkoznak be. Szabadidejében a helyi közösségben önkéntesként közösségszervező programokat szervez. Sajátos rálátása van a hátrányos helyzetben élő emberekre, sorsokra, s ez írásaiban is jól tükröződik. Mindannyiunk nevében is gratulálok, Ildikó! Köszönjük, hogy velünk dolgozol!”

 

Top