Hírek a családi bölcsődékről


A Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ (fenntartó) pozitív elbírálásban részesült az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt „Hazai családi bölcsőde és munkahelyi bölcsőde-fejlesztési program nem önkormányzati fenntartók részére” CSP-HB-21-A Családi bölcsőde pályázaton. Ezáltal a Bodza Családi Bölcsődében plusz 3 férőhely bővítése fog megvalósulni. Az ehhez szükséges tárgyi eszközök beszerzése folyamatban van.

A szeptember óta családi bölcsődékbe járó gyermekek beilleszkedtek az új közösségbe. Szívesen vesznek részt a kreatív foglalkozásokon, az itt készített remekműveket a szülők is megtekinthetik a bölcsőde folyosóján. A gyermekek lelkesen alkotnak napközben, hogy délután büszkén mutassák meg a kis kezük munkáját. Az idei év eddig legizgalmasabb eseménye a farsang volt, ahol jelmezbe öltözve, vidáman töltötték el a délelőttöt. Táncoltak, mondókáztak, sokat nevettek, jól érezték magukat. Mindenki várja már a tavaszt! Szép időben nagy sétát tesznek a gyermekek a szabadban, megfigyelik a környezetük állat -, és növényvilágát.

A szakmai továbbképzés folyamatosan biztosított a gyermekekkel foglalkozó szakemberek részére.  Legutóbb a Magyarországi Családi Bölcsődék Közhasznú Egyesületének képzésén vettünk részt, ahol hasznos ismeretekkel bővítettük tudásunkat.

Galéria: Hírek a családi bölcsődékről

Top