Szeretettel szolgálni: avattunk Gyömörén


Új ingatlanba költözött Gyömörén a fogyatékos személyek nappali ellátását végző intézmény: az ünnepélyes avatás november 29-én, kedden délután történt meg.

A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Tábita Alapszolgáltatási Központ hat évvel ezelőtt nyitotta meg a Miháldy Borbála Tábita Gyömörei Telephelyet, ahol az eltelt évek alatt a szakemberek fogyatékos személyek nappali ellátását végezték. Idén azonban költözniük kellett, mivel a korábbi ingatlan az önkormányzattól más funkciót kapott. A segélyszervezet a Vörösmarty utcában talált új otthont a szolgáltatás részére: a vásárlásra és a felújításra eddig mintegy 50 millió forintot költöttek.

Az ünnepélyes avatáson november 29-én, kedden megjelent és az ellátottak rövid műsorát követően köszöntőt mondott Nagy Beáta, Gyömöre polgármestere, Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat missziói igazgatója, Hári Tibor, a segélyszervezet ügyvezető főigazgatója és Dr. Heidl Beáta, a Tábita Alapszolgáltatási Központ intézményvezetője. Egyebek mellett elhangzott: jelenleg minden nap 12-15 ellátott veszi igénybe a családias otthon szolgáltatásait, vesz részt a foglalkozásokon, de számuk esetenként olyanokkal is kibővül, akik alkalmi jelleggel érkeznek. Az intézmény nem csupán a fogyatékos személyek ellátását végzi, rászoruló családokat is támogat: legutóbb például a szervezet munkatársai részt vettek a Magyar Élelmiszerbank Egyesület gyűjtési akciójában. Mivel az otthon a környező településekről is fogadhat ellátottakat, az ünnepségre eljött Németh László, a téti járási hivatal hivatalvezetője, Horváth Gyula győrszemerei, valamint Bolla Gyula szerecsenyi polgármester is. A baptisták egyébként hosszú évek óta részt vesznek a térség rászorulóinak ellátásában: a környező településeken bölcsődéket, nappali otthonokat működtetnek, valamint naponta több száz rászorulóról gondoskodnak a házi segítségnyújtás hálózatán keresztül.

 

Galéria: Szeretettel szolgálni: avattunk Gyömörén

Top